torstai 25. lokakuuta 2007

Välineurheilua!

Aamulla ylös jo ennen seitsemää ja auton keula kohti Tuusulan uimahallia. Kahden viikon tauko on tuntunut pitkältä, kun on tottunut käymään kaksi kolme kertaa viikossa aamuisella uinnilla.
Siellähän ovat jo meidän juoksuystävät aamupalaverilla altaassa. Odottakaa kyllä mekin tulemme. Laitamme ensin varusteet yllemme. Kyösti vyöttää itsensä juoksuvyöllä.

Jokainen on urheiluliikkeessä käydessään huomannut kunka monenlaisia kenkiä on kehitetty liikkuville ihmisille. Juoksutossu, vaelluskenkä, laskettelumono, skettitossu, kävelykenkä, koripallotossu, tenniskenkä, jalkapallokenkä jne. Onkohan kukaan koskaan laskenutkaan erilaisten jalkineiden määrää? No minullakin on juoksukengät uimaaltaaseen. Ne eivät estä jalkasientä eikä muita pöpöjä. Ne pitävät sopivasti pinnalla. Tosin vain pää on veden pinnan yläpuolella, se helpottaa hengittämistä. Olen kyllä kokeillut juoksua ilman vyötä ja kenkiäkin, se onnistuu mutta vaatii enemmän tehoa juoksuun. Sehän olisi liikaa, koska vyön kanssa juoksu on jo kolme kertaa tehokkampaa kuin kävely maalla? Uskoo kuka tahtoo.


Mutta mitäs tuo juoksu, painonnosto se vasta tehokasta on. Tässä minä kasvatan lihaksiani, jotta jaksan nostella tyttöjä ensi kesänä. Inna alkoi allakin jo vähän liian painava.
Oikeammin näitä punnuksia käytetään veden alla vastuksina ja siten kasvattavat voimia lihaksiin.

Lämminvesialtaassa on hyvä voimistella ja nauttia ihanasta lämmöstä. Olen kyllä ehdottanut shakkilautoja altaan reunoille. Unkarissahan papparaiset seisovat altaissa ja ottavat erän shakkia kylpylä reissuillaan.
Hierovat suihkut rentouttavat mukavasti lihaksia kuntoilun jälkeen.
Lopuksi höyrysaunaan ja leipomon kautta tuoreet kroisantit mukan kotiin kahville

Ei kommentteja: