torstai 1. marraskuuta 2007

Pienestä alkaa suuri.

Tänään sitten alkoi lähiseuturetkeily. Olen jo kauan aikonut vierailla Tapiolassa Helinä Rautavaaran museossa. Nyt se sitten tapahtui. Tapiolan WeeGee talossa on hieno kokoelma Afrikasta Aasiasta ja Etelä-Amerikasta tuotuja alkuperäiskansojen tekemiä esineitä. Sieltä löytyy niin uskonnollisia riittiesineitä kuin tavallisia käyttöesineitä. Uskomattoman taitavasti tehtyjä ja kauniita. Ihmettelin miksi Espoon koululaisten pitää pyytää vanhemmilta lupa osallistua museovierailuun. Vaikka ne ovatkin osa uskonnollisia esineitä niin en huomannut mitenkään niiden vaikuttavan minun sielunelämään. Tuskinpa lapsien herkkä mielikään siitä häiriintyy.
Museon kokoelmissa on noin 5000 eri esinettä. Valtava määrä yhden naisen keräämäksi ja Suomeen tuomaksi. Jos tahtoisin yltää samaan niin minulta puuttuu vielä vain 4990 esinettä. Ei se ole paljon. eihän? Tässä varjoteatterinukkeja Jaavalta.
Naamari Sri Lankasta
Tämä naamari on vartioinut untamme makuuhuoneen seinällä yli kymmenen vuotta. En ole huomannut mitään vaikutusta. Minusta naamari on kaunis ja taidokkaasti tehty.
Museo on todellakin käymisen arvoinen paikka. Vierailkaa!

Ei kommentteja: