lauantai 28. helmikuuta 2009

Joko nyt?

Hei konnaseni! Joko nyt pääsemme mereen? Onko vesi tarpeeksi lämmintä? Mitäs luulet?
Ei, älä nyt hätäile. Hiekalla ei ole yhtään kalpeaa turistia. Meidän on vain odotettava koska ensimmäiset tulevat ja pelastavat meidät tästä tylsästä ja kuivasta olotilasta.

perjantai 27. helmikuuta 2009

Sumun kätkössä.

Lumi ja usva peittää Hyrylän keskustassa olevan kentän. Kuuset kuvassa ovat vielä varsin nuoria kentän historiassa. Kenttä on nähnyt monenlaisia tallaajia. Satavuotta sitten siellä olivat venäläiset sotilaat. Seudulla oli varsin voimakas venäläinenyhteisö. Sitten valta vaihtui ja Suomen oma armeija valloitti kasarmit ja kentät. Onneksi kaikkia venäläisten rakennuttamia punatiilisiä rakennuksia ei ole hävitetty. Parhaansahan Suomen päättäjät ovat kyllä yrittäneet. Hävinneet ovat monet rakennukset tältäkin kentältä ja läheiseltä mäeltä, muunmuassa kaunis kirkko.
Nyt täänään kuitenkin sumussa seisoi yksi urhea vanha rakennus. Neljä vuotta sitten näin kuinka Suomen armeijan sotilaat hakivat aamutuimaan polkupyörät rakennuksesta ja lähtivät pyörämarssille. Rakennuksella oli käyttöä ja se oli edelleen tarpeellinen. Kentälläkin oli toimintaa, varusmiehet käyttivät sitä urheiluharjoituksissaan. Uusivuosi otettiin vastaan Varuskunnan, Seurakunnan ja Kunnan yhteisessä tilaisuudessa.
Nyt varuskunnan lopetettua toimintansa kentällä kesäisin juoksee pallonpelaajat, juppaajat mutta ei sotilaat. Vanha kasarmirakennus on hiljainen niin sumussa kuin auringossakin. Toivottavasti siihen tulee jotakin toimintaa ja se pidettäisiin kunnossa. Onhan se osa historiaamme.
PS. Tuusulan kunnalla on onneksi monta rakennusta hallussaan. Kaksi kaunista punatiilistä rakennusta on taidekeskuksen käytössä. Mutta nämä rakennukset, jotka ovat Senaattikiinteistön hallussa, miten niiden käy?

tiistai 24. helmikuuta 2009

Kemijoki

Laatikoita siivotessani löytyi vanha kuva, epätarkka mutta rakas. Olen siinä yhdeksän vuotias lapsuudenkotini saunatörmällä. Meille tuli Rovaniemen kauppalasta tuttu valokuvaaja ottamaan perhevalokuvaa. Filmissä oli varmaankin vielä tilaa koskapa on räpsitty kuvia joestakin. Tässä näkyy ihana iso joki ja korkea taivas. Siellä oli tilaa hengittää. Olisin tietenkin voinut hakeutua pohjoiseen asumaan, mutta siellä oli kylmät ja lumiset talvet sekä kesäisin sääsket ja mäkäräiset. Nämä inhoamani asiat vaiensivat joen kaipuun. Nyt voisi jo asuakin siellä, koska talvet ovat leudontuneet, mutta sääskistä en tiedä. Pitäisiköhän kesällä ajella pohjoiseen istumaan Kemijoen rannalle ja nauttia virtaavasta vedestä. En kuitenkaan taida muuttaa sinne vaan katselen kuvia ja muistelen joen virtausta, tukkien uittoa, katiskaa saunarannassa ja tervalle tuoksuvaa venettä.

maanantai 23. helmikuuta 2009

Kävin Hakaniemessä

Remontti on tältäerää ohi. Tein tänään etelänmatkan Hakaniemeen. Siellä on Helsingin ainoa kunnolla toimiva kauppahalli.Ajatuksena oli ostaa isoja ahvenia hankolaisilta kalastajilta, mutta ahvenet eivät olleet käyneet pyydykseen. Siispä katselin muuten vain ympärilleni.Hempeän väriset säästöpossut lamasta ylijääville lanteille.
Tätä kehotusta tarttisi kaiketi noudattaa, jos tahtoisin aamiaisen vuoteeseen.
Tulevaisuuden alusvaatteetkin löytyvät helposti.

Näitä en olisi luullut enää olevan myynnissä, mutta koko osasto täynnä kotitakkeja.
Hallikierroksen jälkeen tutustumaan viereiseen etniseen ruokakauppaan. Löytyisikö täältä jotakin ruokaa lounaaksi?
Pakastealtaissa oli jos jonkinlaisia pakkauksia. Mutta mitä ne lieneekään olivat. Pieniä kauniita annoksia.
Mitä käppyröitä?

Sokerisia vai jauhoisia?
Pieni 10 cm korkea teepurkki sisällään vihreää teetä. Hinta 50.00 Liekö euroja vai jotakin muuta valuuttaa.
No tämä on ainakin riisiä pienessä 20 kg säkissä. Ostokset jäivät yhteen pomeloon, joten lounas on vähän kevyen puoleinen.
Keväiset tulppaanit teille ystävät. Olkaatte hyvät!

perjantai 20. helmikuuta 2009

Uusi päivä!

Välillä elämä on tylsää ja harmaata. Tekisi mieli mennä vain peiton alle piiloon ja nukkua. Mutta sitten synkkien pilvien takaa pilkistää valo. Uusi kirkkaampi päivä nousee sittenkin. Uskokaa tuo valo tuo tullessaan kevään!

tiistai 17. helmikuuta 2009

Tervehdys!

Hyvää alkavaa kevättä! En ole unohtanut teitä hyvät blogiystävät. Tuo remontti vain on vienyt aikani ja ajatukseni. Odotelkaa kyllä tämä tästä. Saatte kuvia ja kuulumisia vähän myöhemmin.
Nauttikaa keväisestä auringosta!
Terveisin pensastasku

lauantai 7. helmikuuta 2009

Ilta

Ao Nang Thaimaa illalla. Kaskaat sirittävät, lämmin iltatuuli hyväilee ihoa, matkalla syömään, aaltojen hiljalleen rantautuessa hiekkaan.

perjantai 6. helmikuuta 2009

Merellä

muutama vuosi sitten olimme Thaimaassa Ao Nangissa. Meri oli rauhallinen ja lämmin. Tsunamista oli vierahtänyt vajaa vuosi. Oli vaikea uskoa mitä siellä oli tapahtunut.Pitkähäntäveneet kuljettivat turisteja saarille.
Rannalla oli tilaa uiskennella vaikka yksinään. Se oli lomaa marraskuussa.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

torstai 5. helmikuuta 2009

Pientä pintaremonttia

Kaksikymmentäkahdeksa vuotta sitten muutimme uutukaiseen paljolti itse rakennettuun taloomme. Vuodet ovat jättäneet jälkensä. Joitakin paikkoja on kohennettu välillä, mutta jotkut ovat olleet koko ajan samanlaisia. No se on väärin sanoa, kaikki on kulunut enemmän tai vähemmän. Tämä lattian pintaan on tullut viiva jos toinenkin. Siispä tuumasta toimeen. Tapetit pois - viimeiset muistot tytöstä, joka täällä asui. Tummunut katto putsattiin ja maalattiin puhtoisen valkeaksi. Uudet vaaleat tapetit seiniin. Vanha lakka hiotiin lattialaudoista pois ja samalla hävisivät naarmut ja kolot
Lattiakin sai valkean vahapinnan. Oi mitenkä tuli valoisaa. Huone näyttää loistavan vaikka sisällä ei ole valoa vain katulampun valo heijastelee seinällä.
Ja kun valot syttyvät on kuin ei pimeyttä koskaan olisi ollutkaan. Tässä remontti vielä kesken, listat puuttuvat ja muutakin pientä paikattavaa on huomiseksi tiedossa.

Tämä on luultavasti alkusoittoa remonteissa, tulossa kaksi kammaria, vessa, tupa, keittiö jne.
Toivottavasti into ei lopu kesken.

maanantai 2. helmikuuta 2009

Hopeasavi

Savea on monenlaista:peltosavea, joenpohjasavea, punasavea, valkosavea, kivitavarasavea, paperisavea, korkkisavea ja uusin tuttavuus hopeasavea. Olinpa vaihteeksi kansalaisopiston kurssilla " Hopeakoruja hopeasavesta. Hopeasavi on kierrätyshopeasta tehty massa, johon on lisätty minulle tuntemattomia sidosaineita. Tätä massaa voi muovata kuin savea ikään. Täytyy vain olla vikkelä sormistaan koska savi kuivuu kymmenessä minuutissa. Kun koru on kokonaan kuivunut tapahtuu poltto +750 asteessa. Ja simsalapim uunista tulee hopeakoru. Sen väitetään olevan 99 % hopeaa. Tässäpä ensimmäinen yritelmä nippu tammenlehviä.Hopeasavesta voi myös tehdä notkeampaa massa, jota voi pursottaa ruiskusta ohuena nauhana korkkisavisen muotin päälle. Tästä sydämestä tuli pullea ja laaja.
Kolmas kerta toden sanoo, vai miltä näyttää hopeapallo? Mielenkiintoista puuhaa, mutta vähän turhan arvokasta.