tiistai 24. helmikuuta 2009

Kemijoki

Laatikoita siivotessani löytyi vanha kuva, epätarkka mutta rakas. Olen siinä yhdeksän vuotias lapsuudenkotini saunatörmällä. Meille tuli Rovaniemen kauppalasta tuttu valokuvaaja ottamaan perhevalokuvaa. Filmissä oli varmaankin vielä tilaa koskapa on räpsitty kuvia joestakin. Tässä näkyy ihana iso joki ja korkea taivas. Siellä oli tilaa hengittää. Olisin tietenkin voinut hakeutua pohjoiseen asumaan, mutta siellä oli kylmät ja lumiset talvet sekä kesäisin sääsket ja mäkäräiset. Nämä inhoamani asiat vaiensivat joen kaipuun. Nyt voisi jo asuakin siellä, koska talvet ovat leudontuneet, mutta sääskistä en tiedä. Pitäisiköhän kesällä ajella pohjoiseen istumaan Kemijoen rannalle ja nauttia virtaavasta vedestä. En kuitenkaan taida muuttaa sinne vaan katselen kuvia ja muistelen joen virtausta, tukkien uittoa, katiskaa saunarannassa ja tervalle tuoksuvaa venettä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeat lapsuudenmaisemat sinulla! Oletkos useinkin unissasi siellä? Minun lapsuudenmaisemat ovat tylsempiä, mutta kun unissa sinne jälleen menen, niin tunnelma on silti hieno.

Anonyymi kirjoitti...

Harvoin olen ollut joen rannalla mutta lähimetsässä kylläkin. Toivoisin kyllä pääseväni sinne unessa useamminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot jokimaisemat, monesti muuttuvat lapsuudenpaikat vuosien varrella.

Anonyymi kirjoitti...

Tia! Niin muuttuvat maisemat. kuuset ovat yli 20 metrisiä hujoppeja. Joki vain vähän kurkistelee joistakin kohdin. Sääli tuo avara maisema oli minusta parempi.

Jaska kirjoitti...

Meinasinkin sanoa, että minulle nuo kuuset olivat hieman korkeampia. Kemijoen maisemat ovat hienoja.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa Jaska! Siitä näkee ikäeromme, 11 vuoden kasvu tekee kuuselle ihmeitä.