perjantai 27. helmikuuta 2009

Sumun kätkössä.

Lumi ja usva peittää Hyrylän keskustassa olevan kentän. Kuuset kuvassa ovat vielä varsin nuoria kentän historiassa. Kenttä on nähnyt monenlaisia tallaajia. Satavuotta sitten siellä olivat venäläiset sotilaat. Seudulla oli varsin voimakas venäläinenyhteisö. Sitten valta vaihtui ja Suomen oma armeija valloitti kasarmit ja kentät. Onneksi kaikkia venäläisten rakennuttamia punatiilisiä rakennuksia ei ole hävitetty. Parhaansahan Suomen päättäjät ovat kyllä yrittäneet. Hävinneet ovat monet rakennukset tältäkin kentältä ja läheiseltä mäeltä, muunmuassa kaunis kirkko.
Nyt täänään kuitenkin sumussa seisoi yksi urhea vanha rakennus. Neljä vuotta sitten näin kuinka Suomen armeijan sotilaat hakivat aamutuimaan polkupyörät rakennuksesta ja lähtivät pyörämarssille. Rakennuksella oli käyttöä ja se oli edelleen tarpeellinen. Kentälläkin oli toimintaa, varusmiehet käyttivät sitä urheiluharjoituksissaan. Uusivuosi otettiin vastaan Varuskunnan, Seurakunnan ja Kunnan yhteisessä tilaisuudessa.
Nyt varuskunnan lopetettua toimintansa kentällä kesäisin juoksee pallonpelaajat, juppaajat mutta ei sotilaat. Vanha kasarmirakennus on hiljainen niin sumussa kuin auringossakin. Toivottavasti siihen tulee jotakin toimintaa ja se pidettäisiin kunnossa. Onhan se osa historiaamme.
PS. Tuusulan kunnalla on onneksi monta rakennusta hallussaan. Kaksi kaunista punatiilistä rakennusta on taidekeskuksen käytössä. Mutta nämä rakennukset, jotka ovat Senaattikiinteistön hallussa, miten niiden käy?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas teillä usvaa.. Oletko messuilemassa viikonloppuna?

pensastasku kirjoitti...

Savisuti. En ole messuilemassa, ehkä pistäydyn katselemassa????

Anonyymi kirjoitti...

Kävin messuilla tänään, oli vähän aikaa mutta ehdin jo tuhlata siinäkin ajassa liikaa rahaa. Oli hauska tavata muutamia blogimaailman tuttuja, vielä hauskempaa olisi ollut jos sinäkin olisit ollut paikalla. Muutamia keramikkoja oli.

Anonyymi kirjoitti...

Sumu kaunista jotenkin.