tiistai 18. maaliskuuta 2008

Urbaani linturetki?

Kimmon ja Jaskan hienojen lintukuvien innoittamana halusin lähteä linturetkelle. Ajatuksena kuvata upeita lintuja keväisessä luonnossa. No Tuusulanjärvihän on lintujen suosiossa, ainakin olen kuullut niin. Järven eteläpäähän, siellä missä on kaislikkoa ja satakielien laululehto. Uskoin sieltä löytäväni useita vesilintuja matkalla pohjoiseen. Mitä vielä ei variksen varista, ei talitinttiä joutsenista nyt puhumattakaan. Enpä siitä masentunut. Onhan aivan takuuvarma paikka Arabiassa Vanhankaupungin lahdella. Auto kohti etelää ja Hesaan.
Heti onnisti. Suuri "Riikinkukko " seisoi ylväänä rannalla. Ihmettelin kuinka on erilainen kuin Korkeasaaren serkkunsa. Tätä lintua en löydä omasta lintukirjastani. Tunnistaako joku sen?

Kovin on lasinen lintujen pönttökoti täällä Arabiassa.
Näille pylväille en keksinyt tarkoitusta.


Tässä lintuemot voivat opettaa poikasilleen, että miltä näyttää Afrikan punainen hiekka. Sittenpä tietävät tulleensa talvilaitumille.


Kappas, Persiassa talvehtivat linnut voivat tutustua aitoon mattoon rannalla.



Helsingissä on suuri kaniongelma. Jopa 5000 villikania asustaa pääkaupungissamme. Suurin tiheys on Töölön lahdella ja täällä Arabiassa. Nämä olivat kuitenkin ainoat, jotka tapasin.



Löytyi lopulta nokikanoja (luulen niin) Iittalan tehtaanmyymälästä. Hieno linturetki! Kannan kameraa mukanani, jos vaikka sattuisi varis vastaan.






1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä linturetkestä! Hymyilyttää vieläkin, itse en ole keksinyt noille noin hienoja lintutermejä koskaan.