sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kevättä rinnassa!

Nyt se alkaa! Siis kevätkylvöt!Enää en päässyt siemenhyllyjen ohi. Ostin maissia, porkkanaa ja herneitä Innan toivomusten mukaan. Maissit täytyy esikasvatta, jotta ne ehtisivät kasvatta tähkät ennenkuin pienet "Kesälintuset" lentävät pois Suomesta. Leijonankitoja ja astereita täytyy olla. Niitä oli äidillä aina Rovaniemellä, samoin orvokit kukkivat koko kesän runsaasti eivätkä lakastuneet loppukesästä niinkuin täällä etelässä. Lobelioita ja petunioita en ole ennen itse kasvattanut, mutta nyt kokeilen. Salaa koriin hyppäsi myös koristekurpitsan siemenpussi. Tomaatit ja kurkut jätän taimitarhojen huoleksi ja ostan valmiit taimet sitten aikanaan.
Kaapista löytyy lisää siemeniä, joita keräsin viimekesänä talteen. On auringonkukkaa, kehäkukkaa, malva, hämähäkkikukkaa, jättiläisunikkoa, valkoista pionia ja akileijoja. Luultavasti jostakin löytyy vielä yllätyspussikin
Jäikö kenellekkään epäselväksi, että rakastan kukkia.

Eilen kävin vierailulla kasvihuoneessamme. Siellä oli ihanan lämmintä +20 astetta. Istuin ja katselin tyhjiä ruukkuja. Näin sieluni silmillä kauniit kukoistavat istutukset ja runsaan sadon. Tuholaisia ei ole missään ja vettäkin tulee sopivast öisin ja päivisin aurinko hellii kasveja ja minua. On taas unelmoinnin, toivon ja uskon vuodenaika.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo siemenpussit ovat kyllä niin vastustamattomia ohittaa...
Koristekurpitsaa olen kasvattanut ja ne olikin ihan kivoja ja hedelmät säilyivät tosi hyvin ainakin vielä vuoden.
Hämähäkkikukkaa olen kanssa kylvänyt, mutta viime vuonna se ei itänyt ollenkaan, tiedä häntä missä sitten vika...
Sellainen pikkuinen kasvimaja on minulla haaveissa.. sinne mahtuisi sitten ruukkuja ja taimia...
Ja unelmointia !!

Anonyymi kirjoitti...

Toin viime vuonna ainakin viittä sorttia siemeniä Vietnamista. Hämähäkkikukka oli ainoa, joka iti ja kasvoi komeaksikasviksi. Saa nähnä kuinka nyt käy, kun siemenet ovat omasta pihasta.