tiistai 16. syyskuuta 2008

Terveisia Kiinasta!

Taalla ollaan ja ihmetellaan. Ihmisia on siella ja ihmisia on taalla. Olemme majoittuneet keskelle Pekingia vanhan Hutongkujan varrella olevaan pieneen majataloon. Entinen sisapiha on katettu yheiseksi olo- ruokailu-ym. tilaksi. Tanne asukkaat kokoontuvat iltaisin yhteen seurustelemaan, lukemaan ,katsomaan telkkaria, ja tietysti nauttimaan keittion ja jaakaapin antimia. Huoneita on vain yksitoista.
Lauantaina kavimme Kiinanmuurilla. Olihan rakennelma. Laitan kuvia kunhan selvian kotiin.
Sunnuntaina poikkesimme puistoon, jossa kuulimme torvisoittoa, yhteislaulua, yksinlaulua, oli tanssiesityksia , galligrafia vedella suoraan kadulle taiteiltuna, nauhojen pyoritysta ja paljon muutakin hauskaa. Siella vierahti useampi tunti ihastellessa pekingilaisten pyhapaivan viettoa.
Tarkastettu on myos Kiellettykaupunki, Taivaan temppeli ja Taivaallisen rauhan aukio. Jaljella jokunen pakollinen kohde ja sitten siirrymme valinnaiseen osioon.
Odotelkaa viela tovin vasta olen ottanut vajaa viisisataa kuvaa.
Huomaatteko kaikellaiset pilkut sanojen ylla jaivat Suomeen.
Terveisin Pensastasku

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva saada Kiinan kuulumisia. Olenkin nyt seurannut Vilijonkkan blogia, niiden tapahtumia on kiva seurata. Innolla odotan myös valokuviasi.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista varmaankin ja ajattelin että montako kuvaa olet ottanut ja tulihan se määrä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun tuli kuulumisia kesken matkan. Kuvia ja matkakertomusta odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

En ehtinyt "livenä" toivottaa hyvää matkaa enolle ja tädille, joten toivotan nyt. Nauttikaa olostanne ja reissusta! T: Eeva

Anonyymi kirjoitti...

Joko perinteiset taideostokset tehty??

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tänään olimme Vilijonkan + perheen kanssa vanhalla tehdasalueella, joka oli muutettu taiteilijoiden ja käsityöläisten työ- ja näyttelytiloiksi. Aivan viehättävä paikka . Helsingissä voisi VR:n konepajasta ssada vastaavan mutta paljon paljon peinemmän. Todella ihana päivä.