tiistai 1. huhtikuuta 2008

Hurmaava joukkoitsemurha!

Kukkapenkissä minua kohtasi riemastuttava näky. Paljon kuolleita lehtokotiloita. Olen käynyt sotaa lehtokotiloita vastaan jo usean vuoden ajan. Kokeiltu on jos jonkinlaista konstia. Ensin kerättiin joka ilta löytyvät kotilot, jotka tuhottiin. Sitten ostin kotilonpyydystimen Bauhausista. Se upotettiin maahan ja kotiloiden piti tippua pyydyksen pohjalle johonkin liemeen. Saalis taisi olla pari hämähäkkiä. On tarjoiltu lautasella olutta ykköstä ja kolmosta vaan ei sekään hukuttanut kovin montaa. Viimekesänä ostin Viikistä takuuvarmoja rakeita, jotka levitin ohjeiden mukaan puutarhaan. Ja aina vain kotiloita on löytynyt.
Sanoisin varmin keino on noukkia omilla sormilla kaikki löytyvät otukset pois. Viime kesänä minulla oli ihana pieni apulainen, Cilla. Hänen silmänsä ovat noin metrin korkeudella ja niinpä hän näkee isojen kasvien lehtien alapinnatkin kumartumatta. Tosin oli vähän kurjaa, kun Cilla luuli mummin poimivan kotiloita ystävällisyyttään ja totuus oli aivan jotakin muuta. No sitähän en raskinut sanoa. Cilla kun rakastaa kaikkea elävää pienistä isoihin.
Mutta tuo uusi löytö. Oliko syksy liian lämmin ja kotilot jäivät maanpinnalle ja paleltuivat? Vai tuliko heille jokin tauti? Kuka tietää. Tuskinpa tämä itsemurhateoria on kovinkaan todennäköinen. Oli miten oli, mutta jokainen kuollut kotilo ilahduttaa minua.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi en tähän mennessä ole vielä tavannut kotiloita meilläpäin. Ja joutavat kyllä pysyäkkin poissa.
(parasta siis koputtaa puuta nyt).
Muuten tuon hämähäkkikukan siemenet jotkä eivät itäneet ostin Singaporesta :)

pensastasku kirjoitti...

Onneksi nämä eivät leviä sähköpostin välityksellä. Mutta auton pyörissäkin ne kulkeutuvat kuulemman pitkiäkin matkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Joko pensastasku on varannut matkan Pekingiin? Onko heista jo kuulunut, onko matka mennyt hyvin? Lieko tuttu kaupunki ennestaan paljon maailmaa nahneelle Pensastaskulle? Muuten, Facebookissa on hyva kartta minne saa laittaa kaikki kaupungit ja maat mitka on visiteerannut, olisipa mielenkiintoista nahda Pensastaskun kartta. Minulla maita talla hetkella 30 + ja vappuna yksi lisaa, nimittain LAOS!

Anonyymi kirjoitti...

Tiitta: Hiljaista on Kiinan rintamalla. Odotellaan elonmerkkejä. Tarttee katsoa tuota karttaa myöhemmin. Mutta nyt uimaan ja vesijuoksemaan.